Veilig Barbecueën altijd alert blijven

>
											<div class=

“Veilig Barbecueën ”
Veel gewonden tijdens barbecue door gebruik spiritus Veilig barbecuen begint met een goede voorbereiding. Om te beginnen de barbecue zelf en de locatie van de barbecue. Zorg dat de barbecue stevig op zijn poten staat en plaats hem op een stevige, goede en vlakke ondergrond zodat hij niet om kan vallen! Houd rekening met overhangende takken, luifels en andere brandbare materialen in de nabije omgeving van Uw barbecue! Barbecue in ieder geval nooit binnen of onder een afdak!

 

“Barbecue aanmaken ”
Het veilig aanmaken van een barbecue kan op verschillende manieren. Volg in ieder geval de tips op zoals deze in de handleiding van Uw barbecue staan.
Zorg er daarnaast voor dat de barbecue, voordat U begint, goed schoon is.

 

“Houtskoolbarbecue ”
Heeft U een houtskoolbarbecue dan is het aan te raden om deze met behulp van aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof aan te steken. Leg een laagje houtskool of briketten onderin de barbecue. Op deze laag kunnen nu een aantal aanmaakblokjes aangestoken worden. Leg daar, zodra de aanmaakblokjes goed branden, nog een laag houtskool of briketten overheen Zowel briketten als houtskool hebben lang nodig om goed op temperatuur te komen.Houd daar rekening mee tijdens de voorbereiding: trek minstens 30 tot 40 minuten uit voor het aansteken en op temperatuur laten worden van Uw barbecue! Daarnaast is het erg onverstandig om benzine, spiritus of andere brandbare vloeistoffen te gebruiken voor het aanmaken!

 

“Gasbarbecue ”
Een gasbarbecue wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt. Het is verstandig om alleen gas te gebruiken wat op een officieel verkooppunt verkocht is. Kijk goed op de datum van de gasfles, is deze verstreken dan mag hier niet mee gebarbecued worden! Steek, zodra het gas opengedraaid is, de barbecue aan. Een gasbarbecue hoeft niet opgewarmd te worden, zodra hij aan is kan het barbecuevlees op de barbecue geplaatst worden!

 

“Electrische barbecue ”
Een electrische barbecue heeft een stroomsnoer, zorg ervoor dat hier geen mensen over kunnen struikelen. Daarnaast kan er kortsluiting ontstaan doordat regen in de barbecue terechtkomt. Let hier goed op! Uiteindelijk is het onverstandig om de electrische barbecue in de buurt van Uw vijver of zwembad te plaatsen. Dit natuurlijk ook in verband met kortsluiting!

<br>
											kakakakaak
											<div class=

 

“Tijdens de barbecue ”
Als de barbecue eenmaal brandt is het verstandig om zowel kinderen als huisdieren uit de buurt van de barbecue te houden! Daarnaast mag een brandende barbecue nooit verplaatst worden! Gebruik degelijk gereedschap om het vlees te keren en op te scheppen en zorg dat een blusapparaat of een emmer water gereed staat als dingen toch mislopen!

 

“Gaathet toch mis? ”
Ondanks alle voorbereidingen kan er altijd wat mis gaan! Zorg ervoor dat brandwonden zo snel mogelijk met lauw stromend water worden gekoeld. Kleding die in brand staat kan het best geblust worden met water of door deze af te dekken met andere kleding!

><div class=